rhf logo rsRealisatie 2016
Vorig jaar hebben deelnemers aan Rondje Stelling en de RHF Bidon Challenge een driewielerligfiets bij elkaar gefietst die onlangs door de bewoners van dag- en wooncentrum Amstel-Meer in gebruik werd genomen.
Klik hier voor de publicatie in de lokale media.

Fietsen is fantastisch, maar niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Zeker niet voor mensen met hersenletsel!
Fietsen stimuleert de hersenen, voorkomt een isolement en geeft hen een groot deel van hun vrijheid en onafhankelijkheid terug. Dit kan vaak alleen met kostbare aangepaste fietsen.
De Raisin Hope Foundation Nederland bouwt daarom aan een netwerk van aangepaste fietsen in Nederland, waarvan mensen met hersenletsel gratis gebruik kunnen maken.

Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer aan Rondje Stelling komt twee euro ten goede aan de Raisin Hope Foundation Nederland. Maar je kunt meer doen! Bij de inschrijving kun je een extra donatie doen, maar het mooiste is om zelf een sponsoractie op te zetten en de opbrengst bij de start van Rondje Stelling aan te bieden. Dit kan eenvoudig met de Bidon Challenge van de RHF.

Zo help je als deelnemer aan Rondje Stelling mee om mensen met hersenletsel ook de kans te bieden te doen wat jij zelf het liefste doet: FIETSEN!

De Bidon Challenge
Met de Bidon Challenge van de Raisin Hope Foundation Nederland maak je van Rondje Stelling eenvoudig een sponsortocht. Zo help je mee om mensen met hersenletsel ook weer sportief te laten bewegen met aangepaste fietsen in het RHF Fietsnetwerk.

Een sponsoractie opzetten kan eenvoudig in vier stappen:

  1. Bedenk een actie! Beklim een beroemde col, fiets naar een verre bestemming, organiseer een mini-event, collecteer, bak taarten of schrijf je in voor een van de afstanden van Rondje Stelling. Niets is te gek! Alles mag. Inspiratie nodig? Kijk dan op de actie-ideeën-pagina van de Bidon Challenge.
  2. Maak een actiepagina aan! Dit kan gemakkelijk met de Geef-module van de Raisin Hope Foundation Nederland. Zo kunnen jouw familie, vrienden, kennissen, collega’s en relaties gemakkelijk doneren via iDeal! Maak hier een actiepagina aan.
  3. Download de Bidon Challenge Barometer! Print deze uit en hang deze op in het clubhuis, bij je vaste koffiestop of thuis op de koelkast en houd je opbrengst zelf bij! Download hier de barometer.
  4. Fiets op zondag 3 september Rondje Stelling! Download de Bidon Challenge-cheque, stop deze in een bidon en lever hem in bij de speciale actietafel op locatie Wheelerplanet in Spaarndam. Alle afstanden vanaf Uithoorn doen Wheelerplanet aan als rustlocatie. Vanaf Uitgeest is Wheelerplanet alleen op de 170 km een rustpunt. Starters voor de 60 en 120 km vanaf Uitgeest kunnen hun opbrengst inleveren aan de inschrijftafel. Download hier de Bidon Challenge-cheque.
­