Fietsen is fantastisch, maar niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Zeker niet voor mensen met hersenletsel!
Fietsen voorkomt isolement en geeft een groot deel van vrijheid en onafhankelijkheid aan mensen met een beperking. St. Fortza Velo steunt deze mensen middels aangepaste fietsen die bekostigd worden uit de opbrengst van en donaties bij Rondje Stelling.

Nieuw goed doel voor rondje stelling  2020


Voor komende editie in augustus is Woonvoorziening Burchtpoort in Nieuw Vennep het Goede Doel van Het Rondje Stelling.logo Ons Tweede Thuis oranje
Burchtpoort is een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners van de woonvoorziening hebben een lichte tot matige beperking en houden van bewegen en het allerleukste vinden ze wandelen en/of fietsen. Een aantal bewoners lukt het niet om zelfstandig te fietsen maar zouden wel goed kunnen fietsen op een tandem/duofiets. Daar gaan we met z'n allen voor sparen!

 

 


Realisaties van de afgelopen edities:

2018
Na een periode van sparen en inventariseren van de juiste behoefte werden in januari 2020 nieuwe Duo-fietsen overhandigd aan de Hooge Burgh. De afdeling bewegingsagogie en cliënten van woning 111 konden allebei een prachtige nieuwe duofiets in ontvangt nemen. De fietsen zijn mogelijk gemaakt dankzij de Raising Hope Foundation, leverancier ‘t mannetje en Samen Fit. De bewoners kunnen nu lekker vaak naar buiten. Iedereen wordt blij van de buitenlucht, samen bewegen is goed voor je geest en je gezondheid.


2017

De 800 deelnemers aan de toertocht Rondje Stelling hebben op 3 september 2.150 euro bij elkaar gefietst voor het aangepaste fietsennetwerk van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF). Per deelnemer ging twee euro naar de RHF. Aangevuld met vrijwillige donaties, sponsoracties en activiteiten op de drie startlocaties werd het mooie bedrag van 2.150 euro bijeen gehaald. 
,,Wij zijn  weer erg blij met de mooie opbrengst van Rondje Stelling en willen alle fietsers enorm bedanken. Mede hierdoor kunnen wij binnenkort weer een aangepaste fiets aan ons RHF Fietsnetwerk toevoegen’’, vertelt RHF-bestuurder Verlaan. Binnen het RHF Fietsnetwerk kunnen mensen met hersenletsel gratis een voor velen onbetaalbare duofiets, driewielfiets of tandem gratis lenen.

2016
Vorig jaar hebben deelnemers aan Rondje Stelling en de RHF Bidon Challenge een driewielerligfiets bij elkaar gefietst die onlangs door de bewoners van dag- en wooncentrum Amstel-Meer in gebruik werd genomen.
Klik hier voor de publicatie in de lokale media.­