Historische forten en futuristische bruggen, mooi landschap, gezelligheid onderweg en prima verzorgde routes. Een greep uit de reacties van de bijna 800 deelnemers aan de fietstocht rond Amsterdam.

Onder een heerlijk nazomerzonnetje genoten een kleine 800 fietsers zondag van de 7e editie van Rondje Stelling. Zij fietsten daarmee ook geld bij elkaar voor het goede doel,  het aangepaste fietsennetwerk van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF).

20180902 080559

 

Al vroeg gingen de eerste sportieve fietsers vanaf de startpunten Uithoorn, Spaarndam en Uitgeest op weg voor de 170 km lange tocht langs de oude verdedigingslinie Stelling van Amsterdam. Later volgden ook de deelnemers aan de 70 km- en 120 km-tocht. Ook dit jaar waren vele fietsers weer verrast door het prachtige groene waterlandschap in en om Amsterdam.

20180902 144110

Op de startpunten in Uithoorn en Uitgeest heerste een gezellige sfeer. Op het fort aan de Drecht werden bunkerburgers gebakken voor de passerende fietsers die op de andere twee startplaatsen hadden ingeschreven en op het fort aan den Ham werd Stellingkoek uitgedeeld. Op deze normaliter stille locatie klonk deze dag vrolijke muziek van het Nederlands Grammofoon Genootschap.

Op de start- en stempelpost in Spaarndam was er traditiegetrouw een rolletje Dextro en werden de fietsers op ludieke wijze welkom geheten door de met megafoon gewapende gastheer Jeroen Engeln. Het dweilorkest De Neuteblazers uit Diemen zorgde voor een gezellige sfeer op het terrein.

IMG 0568

VeiligheidNL was in Spaarndam te gast met de Kop van Jut, waarmee de deelnemende fietsers op ludieke wijze konden kennismaken met de impact van een klap op je hoofd. De meesten sloegen in eerste instantie met een grote glimlach de hamer op het hoofd van Jut, maar toen bleek dat zelfs een klein tikje met de hamer al hersenletsel oplevert schrokken zij hier van. Met nog meer respect voor hun wielerhelm vervolgden zij weer hun weg door het fraaie Noord-Hollandse waterlandschap.

brug bij Nigtevecht

In het centrum van Weesp werden rijpe bananen uitgedeeld aan de honderden deelnemers die tevens dankbaar gebruikt maakten van de drinkwatervoorziening tegenover het Ossenfort. De omleiding die in de straatjes langs de gracht was aangebracht had dit jaar een verrassend effect vanwege de triatlon die jaarlijks veel publiek op de been brengt. Gelukkig kon iedereen tijdig de weg richting Nigtevecht vinden waar zij de primeur hadden over de nagelnieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal te fietsen. Veel fietsers stopten even voor een selfie bovenop de tien meter boogbrug die nu al de brug met de wokkel wordt genoemd, vanwege de kronkelende toegangswegen boven de weilanden.

De organisatie dankt iedereen voor hun deelname en hun positieve reviews. 

­